Click for homepage
Nokia Mobira - Aanvullingen
Deze pagina bevat de laatste opmerkingen m.b.t. de Nokia ATF2 ombouw. De meest recente aanvullingen zullen steeds bovenaan de lijst worden toegevoegd.

30 november 1999 (packetombouw)
Na 2 beta versies van de packet ombouwbeschrijving staat hier nu de complete versie met schema en componenten opstelling: versie 1.3.

12 april 1999
Bij het afregelen van de 6 helicals op de vco print bleek dat als je op maximum stond er nog een hoeveelheid signaal op 42.8 MHz erboven te zitten. Met voorzichig afregelen blijkt dat het andere mengproduct zodanig weggeregeld te kunnen worden dat het in de ruis verdwijnt zonder dat het hoofdsignaal noemenswaardig verzwakt. Frans de Haan PE1COM

31 maart 1999
Het kan zijn dat er tijdens ontvangst wat hinderlijk 'gereutel' hoorbaar is. Een remedie hiervoor kan zijn de 2 draden naar de PIN-switch door een 'varkensneusje' te halen. Dit 'varkensneusje' wel aan de kant van het PIN-switch-compartiment houden.

27 maart 1999
Er blijken van de Nokia's door het museum geleverd 2 versies te zijn. Het verschil zit 'm in het processor board. De ene heeft 2k RAM en de andere 8k RAM. Voor packet doeleinden maakt dit niet uit, echter voor de audio/phone ombouw wel. De software draait in het geval dat er 2k in zit niet. De software verwacht een 8kByte chip type HM6264. Indien u een dergelijk exemplaar heeft, stuur even een mailtje naar Peter, PE1DTN pe1dtn@amsat.org . Met een beetje geluk heeft hij hier nog wat exemplaren van zodat ze uitgewisseld kunnen worden. Tevens moet dan de weerstand van 100 ohm verplaatst worden. Zie het service manual (deel 2 bij de processor unit).

26 maart 1999
Titeltekst op pagina 8 bij de connector aangepast; versie 1.1.2

21 maart 1999
Het blijkt dat er bij de produktie van 1000 EPROM's een serie van waarschijnlijk 8 stuks iets is fout gegaan. Resultaat: lege EPROM's. De software werkt in dat geval niet. Inmiddels zijn er 3 foutieve EPROM's vervangen. Mocht dit bij u ook zo zijn, neem even kontakt op zodat we hiervoor een passende oplossing kunnen geven. Sorry voor dit ongemak.

Er worden vragen gesteld m.b.t. het vervangen van het helicalfilter. Het aanwezige type is inderdaad niet optimaal, indien een geschikter type hiervoor wordt gebruikt is echter de 'winst' zeer mariginaal zodat dat we hebben besloten hier geen aandacht aan te schenken. Indien u wilt kunt u dit filter natuurlijk gewoon vervangen, bijvoorbeeld door het type 252MX1549A.

16 maart 1999
Abusievelijk staat in het schema van de PIN-switch 2x C5. Dit is natuurlijk niet goed. De tekst 'C5' naast de elco C7 moet 'C8' worden. Bij de print staat dit overigens wel goed. Vandaar dat nu versie 1.1.1 van de ombouwbeschrijving on-line is gekomen. Sorry voor deze fout.

Any links shown in red are currently unavailable. If you like the information on this website, why not make a donation?
Crypto Museum. Last changed: Sunday, 07 October 2001 - 12:14 CET.
Click for homepage