Click for homepage
Click to see more
Teletron T-813 ombouw
De Teletron T-813 was destijds het eerste apparaat dat in grote hoeveelheden door KPN aan museum Jan Corver werd geschonken en heeft in belangrijke mate bijgedragen tot het succes ervan. Het apparaat kan worden aangepast voor gebruik in de 2 meter amateurband en zijn in de loop van de tijd verschillende ombouwmethoden beschreven:

Status
De complete bouwpakketten voor de ombouw volgens PE1DTN zijn inmiddels helaas uitverkocht, evenals de losse printplaten. Ook de bouwpakketten met de ombouw volgens PE1RRT zijn inmiddels helaas niet meer beschikbaar.

Voorbeeld van een ombouw
In de afgelopen jaren hebben enkele duizenden Teletron T-813 mobilofoons hun weg gevonden naar zendamateurs in Nederland en daarbuiten. De bovenstaande links geven meer informatie over een mogelijk ombouw van dit apparaat, maar u kunt natuurlijk ook helemaal naar eigen inzicht een ombouw realiseren.

   Onlangs ontvingen wij de onderstaande foto van Gerrie Goeree, PA3EXV, die van de T-813 een luxe en compacte amateurdoos heeft gemaakt.

DISCLAIMER — Crypto Museum bied de pagina's van het voormalige Museum Jan Corver aan om historische redenen, en is niet verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Veel van de aangeboden links zijn niet meer actueel of zijn inmiddels opgeheven.
Any links shown in red are currently unavailable. If you like the information on this website, why not make a donation?
Crypto Museum. Last changed: Thursday, 24 August 2023 - 11:06 CET.
Click for homepage